破產聯盟

精叻養貓新手

smallcat 发表于 15-7-2013 22:37
, M% H8 Y" h$ _6 f6 Z我都唔知呀, 不過, 貓最鐘意呢D 收埋自己既地方

( ], m7 @! z1 L0 X# m6 \) H' ]5 G1 s好奇怪,要錢買啲玩具佢反而唔要,啲唔使錢啲膠袋呀,紙皮盒呀佢又鍾意
wahtung 发表于 15-7-2013 22:42
! }5 L' z1 _5 \. A! i咁水哥可能食埋個紙箱喎
2 `' a4 B8 E' n6 W7 o
呢排攪乜衰乜, 要地方匿藏, 紙盒最實在, 比摺椅易收藏
就算反轉個紙盒, 口向地下, D貓都可以入到去訓覺
smallcat 发表于 15-7-2013 22:44
+ ~& z1 k4 t# x1 l7 `8 U呢排攪乜衰乜, 要地方匿藏, 紙盒最實在, 比摺椅易收藏
/ X3 M( T0 ]( q, ?# B
但摺椅家燕姐話係最好的兵器呀
smallcat 发表于 15-7-2013 22:45 & Q, E- [/ b# G
就算反轉個紙盒, 口向地下, D貓都可以入到去訓覺
, X; c. K! Q6 l- c
但如背心膠袋的話,個人建議要用較剪開較穏陣
wahtung 发表于 15-7-2013 22:46
& X( c2 ~1 X. }但如背心膠袋的話,個人建議要用較剪開較穏陣

2 A7 g. Z2 l  P0 E! S膠袋我唔比貓玩, 真係會焗死, D貓開心玩到傻左得意忘形危險   紙盒就唔怕
smallcat 发表于 15-7-2013 22:49 - ~8 }& P5 {. D( f
膠袋我唔比貓玩, 真係會焗死, D貓開心玩到傻左得意忘形危險   紙盒就唔怕

- a# E+ p. X. ^4 c: p& Q膠袋都可以,但如背心膠袋,記住剪開袋頭背心頭
wahtung 发表于 15-7-2013 22:52 ) n$ Q9 P: F. B( _6 {+ @3 ~6 B% D
膠袋都可以,但如背心膠袋,記住剪開袋頭背心頭

4 _3 g& L! k- @& b' O. h9 n 我隻貓唔得架  佢會隊個頭入膠袋沖來沖去, 一陣撞爆個頭唔知點算
smallcat 发表于 15-7-2013 23:07 , o9 J, V! \8 u! M4 F6 {
我隻貓唔得架  佢會隊個頭入膠袋沖來沖去, 一陣撞爆個頭唔知點算 ...

$ U9 L7 V& h( V1 N1 D係咩?你隻貓咪咁百厭
wahtung 发表于 15-7-2013 23:09 ( X1 k* D; O4 ^
係咩?你隻貓咪咁百厭
( w. g; x7 K3 V! O! |
係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面
smallcat 发表于 15-7-2013 23:10
7 i0 O; \  n6 J0 V! {' z7 W) G0 a4 e係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面

8 P- p) r2 T! {乜貓同牛一樣咩
wahtung 发表于 15-7-2013 23:12
/ V: I3 n, j" A6 O! [乜貓同牛一樣咩

) b" j4 R. x- _$ e0 k, S怪貓一隻
wahtung 发表于 15-7-2013 23:12
; W; _- O) w1 y! C1 D2 ]# J- W" B乜貓同牛一樣咩
- e$ Y' B6 n+ B) z( [
可能前世係西班牙皇馬貓
smallcat 发表于 15-7-2013 23:13
+ V8 N' I5 c% f( {可能前世係西班牙皇馬貓

3 p$ `6 g8 O7 b; ]- U2 J4 c咁勁,你隻貓係屬皇馬
smallcat 发表于 15-7-2013 23:13
3 X; r) r- i4 w  S怪貓一隻
3 f! P& P, l2 n1 a4 Y6 b
上次聽你講佢都有七歲
wahtung 发表于 15-7-2013 23:15
9 w4 H. Y! L6 t上次聽你講佢都有七歲

: q- d2 ?' y+ U  \: n! E6歲多D   仲有D火   我係吳定性, 著重唔操養火
wahtung 发表于 15-7-2013 23:14 - Z, ^2 ~0 V$ h$ g+ x* l  G3 I* K3 A
咁勁,你隻貓係屬皇馬

3 l, L& J! T2 x9 F4 { 無用呀, 太有個性
smallcat 发表于 16-7-2013 00:10
6 l+ {2 U4 x2 b0 b. U. o無用呀, 太有個性

, G* L: d' V; i5 `2 O3 J大多數貓咪都係有性格
smallcat 发表于 16-7-2013 00:09 3 e$ X3 \; J- o  E9 V
6歲多D   仲有D火   我係吳定性, 著重唔操養火

3 t8 G* r2 ]# J. q" B  q5 v5 i- E7 l咪三腳跳囉
smallcat 发表于 15-7-2013 23:10 7 Q5 d, a" }6 {0 t
係呀, 好驚, 透明都係咁撞, 紅色仲危險, 睇唔清前面
4 K2 P- p3 f3 O. [& r, N, b
佢可能以前係打欖球..........