破產聯盟

查看: 2670|回復: 10

轉天氣

唔知咩料.我缸魚昨日死一條,今日又有3條魚失蹤
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
% a! k) x+ a7 r' b- ~. o* c, u
6 V0 d+ [0 ]- ]& z但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都係呢d咁上下.........
清風 发表于 19-12-2012 11:58 , e* H) p+ N, o: Q4 T/ o2 r, j. l
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........7 K( A1 Y, J+ W8 @7 z: r
% |4 F" R) l, }  w0 `
但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都 ...
3 M9 i6 O8 }; x" k' h7 N9 t
基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
MEIMEI 发表于 19-12-2012 10:17 7 R# _( ]* p; W1 k. H! Y
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.

; B+ P, i6 l, I- Y& h6 e# C* A凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
dopod123 发表于 19-12-2012 12:32
2 b8 n# \# f' g4 |1 R凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
1 v8 h8 w; b+ i7 G* j5 ^( k5 G4 k# b/ C
dopod123 发表于 19-12-2012 12:30 9 m- T; l5 \/ \0 M; `
基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
/ \- d6 J( a' q( M& f- p4 D
唔通係末日先兆
清風 发表于 19-12-2012 14:49
) W& G" o+ _# P) i3 g5 r唔通係末日先兆

. N. d2 w" t; ~應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
清風 发表于 19-12-2012 14:49 : i  s, [+ ?) O
唔通係末日先兆
, `3 p5 m; a  r0 A4 G
可能係,正常水溫低更加好,我一向行25.3度都冇低過呢幾日水冷重開緊$ s$ y6 z3 _9 F6 c% _( j5 Z
/ u4 M" ], }1 f& G# u5 Q, H
海水底一點好過高,高一定死,因為白點立即生
wahtung 发表于 19-12-2012 15:09
- {4 a* ?5 Y' A: I7 H1 C3 `( q/ L$ P應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
4 G2 K6 i/ t8 t3 E
等陣釘位
! \- y( T# o( ~4 I1 y/ U! W
$ n: S7 }8 u2 z) b. `5 ~6 s
" w) b# w" e1 `

- x4 s4 A" }& W% Q) _3 [
$ g( X8 m) A0 D7 H4 d2 Y! q
# N" G' n# {1 l
3 i( R7 g0 ?! E7 L% \& n$ r! }' z# Z- I- m, s
搵到2條屍,其它努力
) K) X  s: J; P# U0 _& P) _
! h$ v& R6 R& C  C, L/ w  A: ~0 @9 h9 n

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x