破產聯盟

查看: 2739|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

轉天氣

唔知咩料.我缸魚昨日死一條,今日又有3條魚失蹤
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
) X6 M7 ?7 I/ N! Q  b/ q: N" ~& C1 i5 x
但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都係呢d咁上下.........
清風 发表于 19-12-2012 11:58 , X. |+ p1 A9 R2 b5 M3 _
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
" n( f7 b" @% l  L% |3 i9 v7 {
4 p" E6 L3 e2 K* f, p但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都 ...

. t! O1 q( x' d4 m基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
MEIMEI 发表于 19-12-2012 10:17 % z; y- N4 ], R7 b' K, J) q# I: C
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.
7 w' J) O0 y- O3 s# o" ~+ q
凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
dopod123 发表于 19-12-2012 12:32
. C# F9 _. K% h1 J7 Z6 M' s凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
. f' v0 r8 u! x2 z
dopod123 发表于 19-12-2012 12:30 7 q4 h+ [  Z' w1 F) \4 T
基本上一樣,但就係水溫冇變先奇

' l; c" ~3 z; N唔通係末日先兆
清風 发表于 19-12-2012 14:49
/ A+ E# k. l  r& S& {( ^唔通係末日先兆

7 U5 @5 J$ a$ ^* g$ z1 T; M8 w0 J應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
清風 发表于 19-12-2012 14:49 7 O. r3 Z9 z  E) P
唔通係末日先兆
% N) Z) f+ S4 F9 u+ R: r# x
可能係,正常水溫低更加好,我一向行25.3度都冇低過呢幾日水冷重開緊2 a0 E" d$ r% x  K
4 I6 z" }% \1 I2 P5 _7 C
海水底一點好過高,高一定死,因為白點立即生
wahtung 发表于 19-12-2012 15:09 " I  D; Z& \, G0 B" m: [' u) R
應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局

, {2 ^4 ?5 P! A% V9 q. H等陣釘位
% E- ^& V5 m/ C; W
% T/ Q0 g& ?$ q
* U/ ?" W) t8 y) L2 E9 s& t$ V
$ |0 D: w1 u; P
' J% Z4 ~. B# n, m) O
7 I) Y7 Y6 e! ], S1 P1 R

& D2 h$ Z' U1 H6 ~9 `9 `& Q. D2 b7 Q
搵到2條屍,其它努力
' m' ?/ v5 s' L/ D5 T2 `+ Y" Z% z1 G" q" K1 g+ T
4 ]1 O5 K' @8 e% b" _# D9 u, E

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x