破產聯盟

查看: 2732|回復: 10
打印 上一主題 下一主題

轉天氣

唔知咩料.我缸魚昨日死一條,今日又有3條魚失蹤
係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.
如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
4 }; n9 }# E- L. U4 J2 S9 U' `% J8 V0 k# r  [
但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都係呢d咁上下.........
清風 发表于 19-12-2012 11:58
$ a7 B5 j# r! p0 S, w" p! n如果發生响熱帶魚身上,呢d通常係水溫急降,引致體外蟲大量增多........
8 B' x) b3 d/ K0 X
1 \5 n5 J7 ?3 W8 q: Q# u但係咸水魚,就唔知同唔同,我諗都 ...
# G7 F# G9 B; F( a
基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
MEIMEI 发表于 19-12-2012 10:17
# R! O- t: ?# b4 t4 _+ b; {係咪凍得滯,  "哩" 埋咗.

+ D+ W  G8 S9 `0 h4 s# G凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗
dopod123 发表于 19-12-2012 12:32
* x) q) l" _% j9 i& f# t凍就唔會,我搵咗好耐都唔見,通常都係死咗

% z2 G3 u$ `9 T, m7 G4 g1 f
dopod123 发表于 19-12-2012 12:30 ; h6 |, }1 d" f+ D) f$ ?
基本上一樣,但就係水溫冇變先奇
$ r7 z+ _, `  d
唔通係末日先兆
清風 发表于 19-12-2012 14:49
, l& P+ P2 p, }1 r唔通係末日先兆

) i# p% J- W1 W$ }0 V- {應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局
清風 发表于 19-12-2012 14:49 ( y* W) \, C$ v" X! ~
唔通係末日先兆
7 b, X: i% G0 h! A; O+ \
可能係,正常水溫低更加好,我一向行25.3度都冇低過呢幾日水冷重開緊, ?6 y; w9 Q( j% ]$ x* I

, ?  z$ M& x- W( ?. i* G% t# k, X海水底一點好過高,高一定死,因為白點立即生
wahtung 发表于 19-12-2012 15:09 4 _  K; {- q' o4 P' U0 }0 I
應該係,所以我有先見之明,拿拿臨要即慶飯局

8 [* j# h0 e2 i" r' i: C6 G等陣釘位
5 E( g5 `/ U& E) @4 n- j
( ~" w/ T0 |) |! p
# e& J! j' w: O3 {
5 p) j$ t/ D1 X

7 @9 b% N/ ?2 s6 ^+ o
/ @  p& [: b, f" Y
9 I5 w2 h/ L/ _* Q! r0 F9 t: n% h3 F! n3 g' J
搵到2條屍,其它努力
  S, N$ g. \! x* f  r& u# Q9 b% [* Q, ?2 h, ~2 ^) v7 f& ^
$ W' f5 p% f, }

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x