破產聯盟

查看: 17288|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21+ o1 M! r1 t; l" ]
好多野食....比大頭仔?

& j- L. \0 s; _: n6 p$ v1 {/ j係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
/ \" W8 P0 X. L: }# z; w係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
( a( b" U9 e9 Y" z
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既$ t* w2 x) A% _. C9 H" B

4 Y# Z- Q. i5 N' V; V炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:465 [& X. s; B/ f! e' B5 O7 {# O' a
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既% l* B! q5 n% q/ N

5 R  V/ c2 G9 d/ l8 e1 B炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

2 e2 H8 M- P7 p* `: s, X3 X* i唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51! T, s4 m8 v5 [0 Z, H- W
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...

3 a! C( H& h; c. }5 ?6 e  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
5 ~2 c& H. E' V! q9 }2 F- R7 O% E3 U. n* g7 }& M+ [
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:547 G( ?5 U4 i3 k3 T" |" s3 l
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食+ D" |& W3 f' K0 r# `

% R8 N3 [: q5 N/ [. d6 [0 j獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
& `2 c) P& X" {5 t  f5 V) L& e( z
獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
9 s1 e- g. |% h咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
& v8 y2 F0 `* F/ e+ J4 C- N, S3 i3 I9 S0 W5 F) ~: f& a8 w
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

2 h' A! u! y& k; K8 K/ C3 ]5 }' D- d貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
' `. K# S( Q4 T; R6 l5 Q+ A
. d1 J. u, L, c! Yhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12! p7 f8 V7 z) P# l/ @
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

) ?0 y5 z- ^0 o& [# [" e7 e呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12; a6 A+ a% s" |9 G2 {+ D# z
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

( q+ G( u' P) _新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
% g# z6 u5 A: ~8 \" `% F$ D新鮮??佢唔食生肉呀

( v( z, d3 `7 }- w/ P4 E' e+ b4 A唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,0 C8 T+ D. V) L$ g* J
不如食新鲜比較有益。
  |) `  J/ }7 V8 M0 X
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
  A' D$ T; V! c唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
) r9 p, ^2 A* [* g不如食新鲜比較有益。
/ g5 O  y" n1 C3 l/ a! ^, ` ...

. |% O, x- c0 p% e帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13& |" H& y' Q+ E/ G$ g1 x$ t+ O
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
: a+ i7 g/ E1 Q$ S( d; Q5 W& l  [不如食新鲜比較有益。, o2 Y" _1 f6 a/ R2 d# j
...

( n! l0 s0 a; ^& j# b海鮮可以, 但以魚為主/ t0 l. ^- W# P3 q% l
4 H  _. H+ C7 u! ~2 e5 h8 }
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33& P* {8 I8 D2 h) W1 r
帶子應該好貴喎

% c% y* t; O) t. ]  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定
# ]  H7 a5 n: g# J
7 J+ `) [* }1 H( d; ]5 v新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
/ y3 B8 s. ~  z唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
3 H  l% t0 w/ u; J1 X! L+ _不如食新鲜比較有益。2 B5 q! n* ^" L7 S* D7 [* v8 S1 v
...
" \7 v+ G' b6 n7 b' c1 h- p% o
仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
3 r4 K) c8 E: f+ C帶子應該好貴喎

8 ^4 V! j/ ]7 L8 z我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)! P# E. m( |; l; ?+ T  h

9 V/ \$ Y* t& b, @4 q* |7 {
% |5 e% r6 i: @' R5 g* k8 G
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53
5 d* V, o9 \  B海鮮可以, 但以魚為主
) l" o  Y4 H: |9 q
1 v, Y) O& A, A% c" T$ T* T8 M以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

% D. F% @; z3 \# N" B. V/ j, L细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……