破產聯盟

查看: 16969|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
. y& p0 G$ ^% V& S# b6 ^6 V6 _好多野食....比大頭仔?

" K- H" g6 s) k! o係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:302 N+ |1 s  c7 h* l
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
8 v) f* ], q" r0 ~
唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
! A: V) L, b, i/ b* t2 o* q! Z
8 ?$ ]7 w$ C% P0 V炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
) ~0 U, N, y8 B# ?# m* j唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既
, z, a& }' F" y. W* P( Z
- O! O' f4 F8 L) u/ B1 ^炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

* |5 ]. m+ A5 N1 ^$ ]8 f唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:510 i# C3 l9 n* m# Z! j
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
  L7 _! I+ W; y* Q4 A$ n' z4 ]
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食- |4 ~3 A0 W# E: a' F, z
4 p6 f) p) h! g( W1 v) I4 j
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
+ a) t9 v% t) p; I2 a咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
0 l  Z: k, l) \; U
# D3 |5 i8 \' B  b0 ?獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
5 }0 _: n9 h8 e" V1 H
獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54
6 t/ I2 l0 C, ~, R( P) S3 o咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食/ ~# Q# K9 g% f" k, l. E
2 {* `* e3 G, K& A/ R, G- ^8 i0 Q
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

1 ]: [! s8 r8 s. S. u貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
本帖最後由 bb_q_888 於 13-1-2014 23:18 編輯 2 y5 p! k* Q. d( H2 P4 T7 @0 @
2 v- p! F6 B8 ~! ]" D7 |$ v
hi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
' O; n2 }, w. J: @$ B' y9 y# Thi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
, Q5 r4 X/ p! M" Y. s( ~
呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
9 l0 n# s7 D! @! b5 b6 Yhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

m4 ^) P/ [" Y+ h$ [新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
! K* H" P* S$ d& u新鮮??佢唔食生肉呀
* n" T2 }1 ]0 p1 N5 L  ]& x3 t+ u9 y
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
7 ^$ s+ `& V: ^+ H) ~不如食新鲜比較有益。! S' Y4 H* k) j% }4 ^3 V1 M% k
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13, M/ g( A" Q3 e9 @6 _: ~) K3 P5 F
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,
  U5 O9 e# I# U. R3 a4 W- d9 ~不如食新鲜比較有益。4 T3 n8 `0 w2 h, h8 z/ {0 n% X
...

+ a: N7 j) W* I5 M帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:134 P  z2 C# c( B
! V' R" Q' J( O8 k. w+ K$ b: @; z不如食新鲜比較有益。- d8 ^9 [' ]2 p
...

. u. g/ U+ D9 ~海鮮可以, 但以魚為主
) G% U: K2 Q$ u9 a
+ k4 J8 M; g" t2 c* w8 B以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
' [" o) |7 o- c1 t, S" y. c: Q/ U帶子應該好貴喎

/ z/ I( b1 }+ j1 a( B8 a8 D  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定
' f0 b" N5 t) z3 X5 z$ i7 @& @4 o/ O7 Y  A
新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
5 ^6 n1 q0 c6 v. C; D# e唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,# P6 p# W, ?9 r( m
不如食新鲜比較有益。3 ~+ _* m. [# t2 J( U' i2 T9 [
...

; Z- K8 u- _7 b仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
0 I' ^$ g" @) Q, K6 r帶子應該好貴喎
' z1 b% V, Z2 m! o' C
我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)
; H9 y! h4 n+ S9 @9 a% z
/ {; c' O2 }2 x% f9 a* O
( N+ f- C7 t5 t. s; T( N& r
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53' S; w; y5 U3 a  P6 _
海鮮可以, 但以魚為主
" C$ W5 r8 m+ h8 v3 f( p4 w0 @8 I7 a, T$ W
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...

/ J. B' C4 v- G5 G/ n1 s# Z细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……