破產聯盟

查看: 16958|回復: 88
打印 上一主題 下一主題

大頭仔.收貨囉喂

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
  好多野食....比大頭仔?
smallcat 發表於 13-1-2014 22:21
9 [+ Q5 D( d  R3 P% F' Q6 n好多野食....比大頭仔?
! _! S3 {. ~) X- x. Q$ A+ d8 ^
係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我
wahtung 發表於 13-1-2014 22:30
2 d' i; |% I6 |. p5 u8 G7 n# i5 X, C- U係比大頭仔呀,唔通我食咩?佢啲餸仲好過我

$ Y' o( @1 `3 N 唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既2 P( A* T  I# \6 {, B

5 J: `- h. o6 f8 G炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊
smallcat 發表於 13-1-2014 22:46
* ~* S9 L# R# o唔係 wor, 人既罐頭都仲係貴個貓既' E+ e7 G7 d# e! c5 Z! K; e1 ~. I

: S0 f2 I; f" W4 O. c6 J* o9 x; n5 p炒3絲 13, 14蚊  午餐肉20蚊

4 \0 B& E% R- B" P& |唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架
wahtung 發表於 13-1-2014 22:51; `- V3 H+ ~: W0 W- G* ?
唔係喎,相中有WELLNESS CORE無穀物都$22.00一罐架,另一隻貴族MAKAROSE無穀物都要是14.00一罐架 ...
0 ]+ ]8 y& s/ P1 i- |1 A
  咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食8 w6 h+ H9 Y9 F& ]$ V% |; I- L
- G+ o7 y0 F2 W1 w9 ^  `
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓都無乜興趣
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54/ Q7 o) f6 }, e" ^1 w$ |! o  P
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
2 d4 T; A7 N6 y* i  P6 G* q1 o' x2 x# {9 v& S* ]& M% u0 _/ n
獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...
0 M' v1 z; K0 a/ H, r
獸醫果啲係處方糧,唔可亂食,一般都係希爾斯及皇家啲商業貓糧嚟,質素麻麻哋架
smallcat 發表於 13-1-2014 22:54) e/ f8 [: E6 c9 {
咁我唔知, 我比偉嘉  我家貓爺食
) W# J0 ^8 j, L) o3 R! e5 Y
) \2 j3 b" y6 P* ^1 q獸醫處買過一罐60蚊  個隻比較重味, 方便D貓病時想吃  但我隻貓 ...

, w; X: V) d2 c) x9 a貓基本上唔好食穀物食物,有啲會敏感,最佳都係食無穀物貓糧
穀物食物  偉嘉都係 三文魚個D  無試過穀物食物
本帖最後由 bb_q_888 於 13-1-2014 23:18 編輯 . Z2 J( o: a2 H5 F) i9 u

- A; {, C6 q) P) D; ?9 yhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
4 x' I2 u! v3 t$ vhi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?

$ d0 Y: Y8 z  n/ H呢個係折學問題。好似香港 BB 要食奶粉,唔食人奶一樣!
bb_q_888 發表於 13-1-2014 23:12
0 h/ W7 `8 L6 k6 k" O/ z# ohi ~hi~點解要食罐頭?唔餵新鮮?
. \+ f# V( K8 N$ n
新鮮??佢唔食生肉呀
wahtung 發表於 14-1-2014 01:13
# y2 D' S2 z$ r6 U+ U/ d/ h新鮮??佢唔食生肉呀
8 I* `9 ^' M: {. Q
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,6 W( K+ U6 i, ?( Y9 n- b
不如食新鲜比較有益。7 o# C+ |3 o$ k: J' L) c
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13
/ I. c& C' L! \. o: G唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,2 h& B& }' |! L
不如食新鲜比較有益。0 V: |7 X0 n' o! D: E) {
...

! N& H7 x* `$ N2 r  w帶子應該好貴喎
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13+ N' W) ^- C" b1 q4 [# V) `- f
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,) I+ O1 }/ ^; J2 D$ c# e6 F
不如食新鲜比較有益。
2 m" w( N: |# E ...

; f% Y3 `4 s1 W7 g4 T* g* f' P/ R  c海鮮可以, 但以魚為主
- p/ o4 N! w! v8 {4 t" F# G, L: A. I( I0 Z$ b1 B
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
; g) c" V. d) K# \帶子應該好貴喎

5 n$ y/ A7 P  E% I  有錢人食, 不過, 我隻貓唔食帶子, 可能食涼粉都唔定
, O- p* g3 N9 H" t  A/ d& n
' ?) F* V( D# Z' B* g6 W% j新鮮魚煎會食  倉魚呀, 或蒸魚都食, 但我會走左D汁及油個D, 只係啖啖肉比佢食
bb_q_888 發表於 14-1-2014 11:13* N2 p9 Z" z5 u6 _
唔係生肉,我聽朋友講卓D鱼肉、帶子咁餵佢寶貝,我諗住罐頭都甘貴,6 e& y9 ?5 h4 k6 n( S6 H4 f" |
不如食新鲜比較有益。+ I) }5 r. l0 W- w8 ?' {- I9 K3 V
...

( f1 P; T+ ]! `6 n仲有 貓餅 架
wahtung 發表於 14-1-2014 12:33
! Y; G! N6 t0 A1 B9 }; L帶子應該好貴喎

1 h: r5 w  G' u9 ]* k8 A我諗唔洗餐餐食,有時呢D有時果D。你都可以自己煑來食(^_-)4 j6 [6 G1 W4 S( T# u
3 Z2 N% d  C( T* r  T4 ]8 D
% `! A6 |. x$ j# x1 N) _9 p1 ^( X" t
smallcat 發表於 14-1-2014 15:53- i* Y+ K2 q8 y# a8 W: ?
海鮮可以, 但以魚為主
" M. Q" E( ?" u- K/ E' A" z6 |4 L; [4 W0 `  \
以前有九棍魚, 依家街市都好少, 紅衫個D 貓都食, 但可能要煎香 ...
0 F  y# z( g5 a; i2 ^( d
细個時餵貓,我地都係干煎,無油痴到c,不停煎直到灑哂為止。而家食新鮮鱼都好貴,選擇少左……