破產聯盟

查看: 3644|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

我媽的新貓貓

話說我隻16年BB於去年去了彩虹橋,我媽就養咗一屋蒼鼠。0 U# r! ^5 e" e' c/ B  E

) t6 R% @8 x1 z2 N( r, v9 g2014-08-18佢去街的時候,經過一間寵物店,見到一隻貓BB嚮個籠入面好醒目同好可愛於是就一擲千金帶咗佢返屋企!0 m) C) ~/ v( L- E, S8 d& T
- z* }# `4 F/ h) U
昨日我返咗去睇佢,開頭真係俾佢激死,太頑皮了!我放入籠佢即時開大俾我= =" 咁搞好個籠我再返佢入去佢又再開過!到最後我放佢出嚟佢終於肯瞓...............
+ l  R  u/ Q2 C8 Q/ l! M  y( ^
& u" E% S/ W8 x+ j2 Y) q; F: O1 \$ u到我走的時候佢心情低落大概佢掛住佢媽咪啦,我放佢嚮我大髀到佢係咁叫仲好嗲咁痴住我,我諗佢應該好掛住佢媽媽,可惜係我呢幾日冇時間嚮屋企,唔係我帶咗佢返嚟幾日了,下個week帶D玩具去探佢!佢唔曳的時候其實幾可愛
9 @; W0 E; h, L2 l1 Y$ _. l1 O4 L0 u6 L# C& ^
2 R) t; V7 \2 ~

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +20 城市權力 +5 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 20 + 5 貓咪好可愛

查看全部評分

1 `7 D1 N1 v7 S1 v% G3 J) c" R' r( W2 P2 y! Q" }$ F( v0 e* U. W
佢好鍾意冇野做就做趴地貓=口=" 好懶
今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡
kumiko1030 發表於 25-5-2015 03:335 [7 X  E( ^; T6 ]5 l! Z1 X
今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡

- W% F: R7 o+ `% h- K# S+ Z- q# Z6 B6 X3 l店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養咗無耐耳仔好多蟲,攞去獸醫搞好耐先痊癒,搞或成兩皮嘢
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45
/ ^  B5 c; e  S& {0 G' e店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...
; e5 x3 b# B7 m6 S2 L
唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45
/ T) G  |# }( B. L5 J, T: N店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...

" D+ [/ |8 A9 c8 i7 P你放心,我好醒目,尤其係使錢
Heihei 發表於 25-5-2015 16:31
# H. [8 f, |# K% H. x2 @巧得E呀

* F% s. I& ]% ~( R隻仔仲得意,成個波咁。隻女係長腿小姐,好鬼死多小動作,但好醒目。叻過我以前嗰兩隻。! _7 p+ E! D6 v! a1 U! p+ i7 _
& V# Y' c9 d/ B( {% ]( n8 m
話說有一次,唔知幾時開門佢靜靜雞走咗出門口,我媽完全唔知佢出咗去,以為佢嚮上格床瞓緊。過咗陣有人拍門,我媽覺得奇怪,開門見到隻傻貓嚮到拍鐵閘。
kumiko1030 發表於 27-5-2015 04:46
8 k4 q7 S5 J/ w唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。
& i6 X$ J5 h: {0 B) R1 R' c" ?
呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧
wahtung 發表於 28-5-2015 19:36# `9 x/ N" i8 u+ F  n9 q
呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧
8 g  ~% R  E) x- r
唔緊要啦,最緊要健康姐
但佢成日唔踩人,好內向
kumiko1030 發表於 29-5-2015 03:57' z$ I+ I1 h/ ^
但佢成日唔踩人,好內向
. g$ A3 q6 W, ]+ S. C# h8 c+ X
貓bb都咁有性格?少有
kumiko1030 發表於 29-5-2015 03:56
8 P" V! ^3 n/ F8 K唔緊要啦,最緊要健康姐
1 S8 v5 q% {- T: g
因我同紅磡區間Q pets 及紅蘿蔔都幾熟的,所以先知有咁情況
kumiko1030 發表於 27-5-2015 04:47
$ T0 T7 `9 t8 B" K* M7 `你放心,我好醒目,尤其係使錢
9 D- N6 T. ^* y- v% M' l! M! V" H
咁精打細算,你淨唔小錢
wahtung 發表於 29-5-2015 22:40
" Z! ]" q) \, i咁精打細算,你淨唔小錢

- C) s, D$ Y# A% ~俾前度同官司洗晒