破產聯盟

查看: 3653|回復: 16
打印 上一主題 下一主題

我媽的新貓貓

話說我隻16年BB於去年去了彩虹橋,我媽就養咗一屋蒼鼠。
" r4 V! K  r8 S# F5 k. r5 X  Q2 s9 u
2014-08-18佢去街的時候,經過一間寵物店,見到一隻貓BB嚮個籠入面好醒目同好可愛於是就一擲千金帶咗佢返屋企!
$ r- p* t3 F' e& A* J' [; p/ G) @' p: D! s
昨日我返咗去睇佢,開頭真係俾佢激死,太頑皮了!我放入籠佢即時開大俾我= =" 咁搞好個籠我再返佢入去佢又再開過!到最後我放佢出嚟佢終於肯瞓...............1 d+ T( i# Q+ _: k2 f8 ]
, m: q5 I  v- I  c
到我走的時候佢心情低落大概佢掛住佢媽咪啦,我放佢嚮我大髀到佢係咁叫仲好嗲咁痴住我,我諗佢應該好掛住佢媽媽,可惜係我呢幾日冇時間嚮屋企,唔係我帶咗佢返嚟幾日了,下個week帶D玩具去探佢!佢唔曳的時候其實幾可愛( c' b# P( ]% r6 {

b  Q/ b1 L1 l, Z! ]3 K! c2 R( Q! ~+ |' ^* M. [0 t8 z

評分

參與人數 1城市人氣 +20 城市金錢 +20 城市魁力 +20 城市權力 +5 收起 理由
wahtung + 20 + 20 + 20 + 5 貓咪好可愛

查看全部評分

' c& h& e; p: i% Y2 k# {. ~6 S, |' J4 x1 |
佢好鍾意冇野做就做趴地貓=口=" 好懶
今年我仲買多咗隻仔.....圓碌碌但好惡
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45
% k5 Y4 X# w$ f/ ^) z. P8 G店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...
) ?( U, O8 g9 U( q% A6 m
唔熟架,所以我嚮Q-pet買,以前一隻安哥拉波斯街價$600,佢要賣$1200。
wahtung 發表於 25-5-2015 22:45
0 U5 f8 z) O8 o  j% M店鋪相熟?有啲非法繁殖塲的名種貓一般多數近親繁殖,會有啲遺傳病,先幾日同朋友食飯講起佢家人買咗隻貓,養 ...
- Z% n( i4 p! u  n
你放心,我好醒目,尤其係使錢
Heihei 發表於 25-5-2015 16:31
- j5 ]+ u8 @! U' T巧得E呀
2 n' |* G( U: H" l
隻仔仲得意,成個波咁。隻女係長腿小姐,好鬼死多小動作,但好醒目。叻過我以前嗰兩隻。
- t& c! {6 C, Z
" r9 Z8 V2 R* T3 w  ?  o話說有一次,唔知幾時開門佢靜靜雞走咗出門口,我媽完全唔知佢出咗去,以為佢嚮上格床瞓緊。過咗陣有人拍門,我媽覺得奇怪,開門見到隻傻貓嚮到拍鐵閘。
wahtung 發表於 28-5-2015 19:36% |( {& w$ |! [+ [3 i
呢間嘢有時仲要比所謂領養費,及硬性幫佢買貓糧

4 q9 ]2 e, c; \, ?8 n唔緊要啦,最緊要健康姐
但佢成日唔踩人,好內向
wahtung 發表於 29-5-2015 22:400 C) o- w/ ]; u
咁精打細算,你淨唔小錢

! F2 }! Z0 W$ J0 z: p$ l& [. O俾前度同官司洗晒