破產聯盟

打印 上一主題 下一主題

派彩了 心情複雜

尋日終於上新港中心間宏x到傾生活費
我準時2點上到去 好快就入房開始傾 見我既系2個廿歲左右既然男仔
一開始就幫我成份表睇一次 有啲填錯左不過都系小問題...仲有要補返啲文件 不過我都扮傻話啲月結單好多都無左 佢就話咁寫返封信解釋返 之後開始入直路傾生活費。我填支出萬7 佢就計到萬4 我月入萬6 供養唔批 飯錢連屋企批左6000。計到最後叫我還1800 之後見我唔肯就千6 話試下得唔得先 唔得既再傾。好 我退一步。食住先睇下點 雖然唔系唔使還 都叫做唔太差 過程傾左一個鐘左右 總結呢間野 似乎點都要你還小小 仲有啲野都計到幾盡 不過問過佢雙糧花紅系點 佢過雙糧通常全數沒收 花紅可以到時申請搵藉口拎返部分 另外就系出境一定要報 唔理你返去幾耐 但感覺呢間野如果有合理既都可以試下申請 遲啲等我申請完再滙報
恭喜CHING!!!

一間公司,亦有可能唔同主任負責而鬆緊有別.所以老破真係單單唔同.其實都幾有趣.
家人供養,佢都批左飯錢6K(即有2.5K-3K 左右係資助家人),其實批呢個數,唔用家庭供養,大家好.
佢就做少D PAPER WORK.因為一講到供養,一般直系,而非直系就佢都要解釋.

最難過那一關就係頒令. 一過左,第二關就係 生活費....
預祝你4年無風無浪!!!!
其實大家都要明白, 佢地都打份工, 有能力, 還少少, 佢地都好做。好似樓主咁, 好聲好氣, 大家一人讓一步, 其實都唔係咁難過關。
多謝你地既鼓勵

時間好快過, 如果你個Case好簡單同埋無野變動, 佢地呢4年都好少再搵你
如果搵萬1 左右, 咁大約要比幾多???
wingyi1107 發表於 13-12-2014 11:57
如果搵萬1 左右, 咁大約要比幾多???

佢話有d人搵萬一還800~1000。不過唔好聽佢廢話 如果真系有理據既 唔使還都唔出奇 你可以試下企硬 如果得既我又試下加生活費先
師兄你指供養唔批 是父母供養嗎 我都係去e 間  有d擔心