破產聯盟

查看: 5452|回復: 45
打印 上一主題 下一主題

可以點好

本人差痕身卡數145000過仲3萬信用額145000裡面有5萬幾分期未出哂

每月只靠老公7000家用
加1800傷殘律貼找min pay
每月遲找10日左右,
張卡下年4月就到期,我驚到時痕身吾續卡比我
到時全數我同我老公都真係無能力還
如果到時真係吾續卡比我,
而我都還min pay有半年時間申請破產
會吾會一樣被告我欺詐無能力還仲碌卡?

唔清楚你情況, 不過如果唔係碌卡只係每月分期的數, 係唔會比人告
aiai6020 發表於 18-11-2015 00:31
唔清楚你情況, 不過如果唔係碌卡只係每月分期的數, 係唔會比人告

因為我之前瘋狂買野,不斷分期
但又只還minpay
而家每個月都不斷有分期數出
條數越來越大,(總數145000)
我有3,4個月已經無用張卡
(銀行亦吾比我再碌因為我已過額3萬)
每個月都有遲還min pay
如果下年4月張卡到萬銀行吾續卡比我既話
要我即時還全數,到時我申請破產
好驚銀行會告我無做野仲碌爆哂卡
搵親人朋友幫手清左條數得吾得.
十幾萬分3-4年還囉!!
如果吾得就早D破啦.
比你續卡都係冇意思.
碌爆咪又係還吾惦
ken2542de 發表於 18-11-2015 00:52
搵親人朋友幫手清左條數得吾得.
十幾萬分3-4年還囉!!
如果吾得就早D破啦.

無親人借比我牙,老公都借吾到錢幫我
我老公仲要供甘公屋佢係業主,我係住戶,
我都想儲幾個月錢破產,
但驚比痕身告失業仲碌爆卡還minpay
咁你失業draw錢出黎還minpay同作生活費冇問題.
解釋到D錢去向就得喇,
已過額3萬.
身痕隨時停你卡
仲要即時全數清還....
我都試過
唔好意思。我地有個會員,都受左傷,叫KoKo 10 下 30。

佢都有找馬會 part time 做下。

你可以考慮下呀。我估加埋應該可以應付到。你不妨問下佢啦。
ken2542de 發表於 18-11-2015 01:17
已過額3萬.
身痕隨時停你卡

你之前都係還min pay嗎?
過額身痕停你卡破產,有無比佢告你?
申請左破產痕身有無搵人上門煩你?
我都想破產,老公都建議我破產
因為驚我遲啲又會再借錢/碌卡
我條數成14萬甘多,我驚會比痕身告我欺詐
係米只要本身都諗住還min pay有心還錢
只係痕身主動停我卡,搞到我無能力還
甘樣可吾可以避過刑事欺騙?
admin 發表於 18-11-2015 01:19
唔好意思。我地有個會員,都受左傷,叫KoKo 10 下 30。

佢都有找馬會 part time 做下。

我吾係受傷牙,我一直睇開精神科,情緒困擾左好耐,之前情緒緊張一崩潰就想瘋狂買野,搞到而家14萬卡數,而家keep住食藥覆診,情況穩定左無再成日想買野,
ken2542de 發表於 18-11-2015 01:17
已過額3萬.
身痕隨時停你卡

如果痕身忽然停我卡,
我落總行傾分18個月還全數定額有無可能傾到?
Kayin123 發表於 18-11-2015 01:27
你之前都係還min pay嗎?
過額身痕停你卡破產,有無比佢告你?
申請左破產痕身有無搵人上門煩你?

係之前既事.同幾個朋友借錢清左張卡
分3年已還清比朋友.
其實你欠拾幾萬吾係多啦.
admin都講得arm架
做份pt應可頂得住.
ken2542de 發表於 18-11-2015 01:41
係之前既事.同幾個朋友借錢清左張卡
分3年已還清比朋友.
其實你欠拾幾萬吾係多啦.

如果可以定額還款,我都有信心還到
Minpay利息真係多到好難還到本金
我無朋友借到比我,屋企人都無錢
無啦啦去總行傾又驚傾吾成不特只仲比人停卡
而家唯有繼續還住minpay頂住先
儲幾個月錢準備比人停卡破產
我又吾做得野住,小朋友無人照顧
Kayin123 發表於 18-11-2015 01:36
如果痕身忽然停我卡,
我落總行傾分18個月還全數定額有無可能傾到?

你不如天日打電話去卡中心同佢傾下
卡欠款轉做定額分期還得吾得.
吾好等喇!!比息都比死你
痕生無還2個月會即時落收數 因為我係差痕生卡數而破產! 另外, 希望你唔好咁驚比人告, 因為你嘅情況係唔會, 有卡就碌得, 唔關失唔失業事! 如果你係病態購物狂,我個人建議你破左去, 咁你以後都無得申請卡,你亦有4年好好養病,打下散工,培養返正確用錢觀念! 仲要一定唔可以去借大耳x
Kayin123 發表於 18-11-2015 01:52
如果可以定額還款,我都有信心還到
Minpay利息真係多到好難還到本金
我無朋友借到比我,屋企人都無錢

吾使去總行既.
打電話同佢傾就得
如果佢話答你吾到.
你就叫佢比個話得事既高級職員電話你同佢傾
aiai6020 發表於 18-11-2015 01:57
痕生無還2個月會即時落收數 因為我係差痕生卡數而破產! 另外, 希望你唔好咁驚比人告, 因為你嘅情況係唔會 ...

請問你當時申請破產,卡數多嗎?有無過額?我驚洗到過額而比人告無力還錢仲碌卡詐欺金錢,痕身有無搵收數上門嚇你?定只有電話同出信?多謝你意見,我都希望呢幾個月快啲儲夠錢破產好好醫好情緒病重新做人
我都覺得破產我無得再申請卡同借貸對我反而係好事,
Kayin123 發表於 18-11-2015 01:33
我吾係受傷牙,我一直睇開精神科,情緒困擾左好耐,之前情緒緊張一崩潰就想瘋狂買野,搞到而家14萬卡數, ...

唔好意思問句。

你自已都知有呢個"情緒購物"問題。

點解重會有張信用卡?

一張信用卡有成 15 萬個 limit,應該係黑卡,但係黑卡都要睇收入,唱咁你之前米好好收入?應該有成 4個先有架喎。
admin 發表於 18-11-2015 02:14
唔好意思問句。

你自已都知有呢個"情緒購物"問題。

因為以前都試過差6萬卡數,
之前都有反工,邊還min pay邊儲錢
最後儲夠一次過還哂,
跟住銀行就加信用額加到11萬
我亦開始有情緒困擾
我張卡係enjxx 卡黎咋,
跟住我就失哂控碌卡
碌到過哂額成14萬
而家有密左覆診加食藥情緒已經穩定好多